MATCH
De woning die past bij jou

Omdat MATCH is ontwikkeld vanuit een brede marktvraag, voorziet ons woningconcept in een brede woonbehoefte. De eerste vier woningtypes – rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en seniorenwoningen – zijn de basis van het woningprogramma. Deze woningen kunnen, dankzij een vernieuwende samenwerking met vier architectenbureaus, gebouwd worden in acht gevarieerde architectuurstijlen: van modern & modern landelijk tot circulair & biobased en van eigentijds & jaren 30 tot statig & Zaans/Waterlands.

MATCH woning geschikt voor elk huishouden
MATCH woning voor iedereen een passende woning

Een MATCH-woning realiseren wij door middel van een efficiënter, duurzamer en sneller bouwproces. Dit kan zowel in houtskeletbouw als in een prefab betonnen bouw­systeem. Door samenwerking met sterke en betrouwbare partners hebben we een groot innovatie vermogen, waardoor MATCH zich zal blijven ontwikkelen en zal blijven aansluiten bij de woonwensen en -ambities van vandaag en morgen. Zodat we met zekerheid kunnen zeggen, tegen zowel ontwikkelaars als bewoners: MATCH is de woning die past bij jou. 

De gebruiker centraal 
MATCH gaat uit van bewezen woonplattegronden, met een brede keuze aan uitbreidingsmogelijkheden; van beukmaten, uitbouwen en kapopties tot een dakkapel of dakraam. Dit geeft een ontwikkelaar de mogelijkheid om op stedenbouwkundig en architectonisch vlak én bij de ruw­bouw keuzes te maken, waarmee unieke woonwijken ontstaan en waarmee een  brede doelgroep bedient wordt.

MATCH maakt gevarieerde woonomgevingen waar de bewoner zich thuis voelt.
Seniorenwoningen ontwikkeld vanuit het MATCH woningconcept

Een partner in gebiedsontwikkeling

Arnaud volgt namens BPD de ontwikkelingen binnen fabrieksmatig bouwen op de voet. ‘De kwaliteit van dit soort concepten is in tien jaar enorm toegenomen. Voorheen lag de focus vooral op techniek, nu is er meer oog voor architectuur. Ook als ontwikkelaar hadden we lang het vooroordeel dat seriematig bouwen saai is. Dat is al lang niet meer zo. Dat zie je ook bij MATCH, waarin KBK bouwgroep de architecten al in het voortraject heeft betrokken en waarbij opdrachtgevers nu uit allerlei architectuurstijlen kunnen kiezen. Daardoor kun je gevarieerde wijken bouwen. Ook is er oog voor duurzaamheid, onder andere door de mogelijkheid om woningen te bouwen met houtskeletbouw. Dat past bij de groene ambities van BPD. De volgende stap is om fabrieksmatig bouwen nog meer te koppelen aan het stedenbouwkundige aspect. Daar laten veel bouwbedrijven kansen liggen. KBK kan met MATCH in dat gat springen.’

"Voorheen lag de focus op techniek, nu is er meer oog voor architectuur."

BPD bouwfonds gebiedsontwikkeling
MATCH-woningen-8 architectuurstijlen

Unieke stedenbouw

Geen stad, dorp, wijk, buurt, straat of zelfs huis in Nederland is identiek. Onze individuele woonbehoeften en woonwensen, de samenstelling van huishoudens en financiële mogelijkheden vragen om een gevarieerde woonom­geving. Eentje die aan iedereen een plek biedt; een plek die ze hun thuis kunnen noemen. Deze gevarieerde woonomgeving, komt tot stand door de samenwerking met vier architectenbureaus. Zij ontwikkelden acht gevarieerde architectuurstijlen: van Modern & Modern landelijk tot Circulair & Biobased en van Eigentijds & Jaren 30 tot Statig & Zaans/Waterlands. Met MATCH realiseren wij duurzame woonwijken voor de toekomst. Waarom? Omdat we bouwen voor mensen.

Keuzes voor de ontwikkelaar

De traditionele, vraaggestuurde manier van ontwikkelen en bouwen is niet houdbaar. Dit betekent dat we op een andere manier moeten gaan  samenwerken en denken. Het is belangrijk om vroegtijdig samen te bespreken met de ontwikkelaar, wat jouw project succesvol kan maken. MATCH is aanbodgestuurd. We hebben een uitgebreid gamma, dat aansluit bij de wens om duurzaam en betaalbaar te bouwen. Zo zijn er meerdere mogelijkheden om de woningen en wijken in te vullen naar wens. Denk hierbij aan diverse gevelmaterialen en stijlen in metselpatronen. Keuzes voor rollagen boven kozijnen en verticaal metselwerk. Uitkragende stenen, meer dan 30 verschillende soorten steenstrips en uiteraard de keuze in acht architectuurstijlen.

"Kopen of huren geschikt voor elk segment"

Keuzes voor de koper

We bieden eveneens een breed scala aan keuzemogelijkheden voor kopers, zoals vastgestelde uitbreidingsmogelijkheden, indelingen, optiepakketten en maatwerk voor installaties in de keuken. Met behulp van onze gebruiksvriendelijke woningconfigurator kunnen toekomstige bewoners moeiteloos hun droomwoning samenstellen en in realtime aanpassen. De 3D-configurator biedt een unieke online ervaring, waarmee ze de woning virtueel kunnen ervaren (ruim) voordat deze gerealiseerd is. Bovendien helpt de configurator kopers bij het nemen van aankoopbeslissingen op basis van visualisatie en prijsinformatie van de opties. Zo maken ze zelf de woning die bij hen past. Op een transparante, efficiënte, snelle en vooral leuke manier.

Circulaire, gezonde en comfortabele woning voor iedereen

Bij KBK bouwgroep hechten we veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiertoe onderzoeken wij duurzame werkwijzen en vervangen traditionele methoden door slimme en verantwoorde manieren van werken. Dat doen we gestructureerd en aantoonbaar met ons ISO14001 certificering. MATCH is hier een goed voorbeeld van en daarbij staat binnen dit concept zelf duurzaamheid hoog op de agenda. In 2025 wil KBK in haar projecten voor minimaal 80% gebruik maken van duurzame materialen. Bij de (door-)ontwikkeling van MATCH is hier dan ook ruim aandacht voor. 

Circulaire, gezonde en comfortable woning voor iedereen MATCH woning

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept