Gespecialiseerd in houtskeletbouw woningen

Houtskeletbouw, ook wel HSB genoemd, is een steeds populairdere en duurzame manier van prefab bouwen.
Houtskeletbouw is een van de twee bouwmethodes van het MATCH woonconcept. Hierbij is de draagconstructie van hout gemaakt, met uitzondering van de fundering. 

Pasklaar en met geprefabriceerde houten elementen wordt de houtskeletbouw woning samengesteld. Een efficiënter, duurzamer en sneller bouwproces dan bij de traditionele bouwmethode, waar alle bouwwerkzaamheden plaatsvinden op de bouwplaats. 

MATCH vogelvlucht stedenbouw architectuurstijlen

Toepassingen van houtskeletbouw

Voor nieuwbouw is houtskeletbouw uiteraard zeer geschikt. Maar ook voor renovatieprojecten is prefab houtskeletbouw zeer waardevol. Bij grootschalige renovatie is het namelijk van groot belang dat alles zo snel mogelijk wind- en waterdicht is. Doordat we bij MATCH complete (gevel)elementen prefabriceren in de fabriek is de bouwtijd veel korter dan bij traditionele renovatie. Zo kunnen ook oude woningen heel snel duurzaam gerenoveerd en toekomstbestendig gemaakt worden. Zonder te veel overlast. Omdat we werken voor mensen.

Voordelen van houtskeletbouw

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid
Houtskeletbouw is dé duurzame bouwmethode. FSC- en PEFC-Hout is het meest milieuvriendelijke en duurzame bouwmateriaal. Daarnaast combineren we bij MATCH ook de binnenwanden met biobased materiaal. Bouwen met houtskeletbouw betekent minder afval op de bouwplaats, minder watergebruik en efficiënter gebruik van materialen. Dankzij prefabricage besparen we ook tot wel 40% aan transportbewegingen van en naar de bouwplaats.

Energie-efficiëntie en isolatie
De productie van hout vereist weinig energie. Daarnaast isoleert hout beter dan bakstenen woningen. Met erg hoge isolatiewaarden en comfort als resultaat. Omdat het droog gebouwd is, maar ook omdat de warmte niet in de muren gaat zitten. Hierdoor warmt een prefab houtskeletbouwwoning sneller op bij kou en in de zomer koelt het sneller af. Ideaal bij het huidige klimaat.

Snelheid van constructie
Een houtskeletbouw huis betekent minder wachten en meer snelheid en efficiëntie in de uitvoeringsfase. Daarnaast zijn langdurige ontwerptrajecten definitief verleden tijd met MATCH. Van gemiddeld anderhalf jaar kunnen we het proces inkorten naar slechts vier weken.

Ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit
Met houtskeletbouw van MATCH blijft er veel ontwerpvrijheid. Met acht unieke architectuurstijlen en veel aandacht voor diverse stedenbouwkundige opties, kun je met het MATCH woningconcept alle kanten op. Met keuzemogelijkheden in kleuren, maten, indelingen en uitbreidingsmogelijkheden ontstaan unieke woonwijken en is er voor iedere koper en huurder wat wils. Met de configurator maken kopers zelf de woning die bij hen past.

Het bouwproces van houtskeletbouw

1 Keuze maken uit ontwerpstijlen van MATCH en ruwbouwopties 

2 Genereren BIM-prestatiemodellen met gekozen opties 

3 Opstarten van werkvoorbereiding 

4 Prefabricage van de goedgekeurde bouwonderdelen 

5 Bouwplaatsvoorbereiding 

6 Kant-en-klaar bouwpakket naar bouwplaats   

7 Montage op de bouwplaats 

8 Kwaliteitscontrole en integratie van systemen 

9 Oplevering inclusief digitaal as-built opleverdossier 

Zaans/Waterlands architectuurstijl MATCH-woning

Bouwtijd

Door gebruik te maken van parametrisch ontwerpen, ons innovatieve BIM-tasveld en een slimme configurator om woningen en bouwblokken samen te stellen, hebben we het engineeringstraject aanzienlijk verkort. Nadat betrokken partijen een aantal keuzes hebben gemaakt, genereren we automatisch de benodigde vergunnings-, verkoop- en werktekeningen. Van gemiddeld anderhalf jaar kunnen we met MATCH het proces inkorten naar slechts vier weken. Langdurige ontwerptrajecten zijn hiermee definitief verleden tijd.

Neem contact op

Op zoek naar een betaalbaar woonconcept met eindeloze keuzemogelijkheden en de ambitie om hoogwaardige woonwijken te creëren met houtskeletbouw? Met MATCH geef je op een betaalbare, snelle en duurzame manier invulling aan (her)ontwikkelingsplannen. Neem nu contact met ons op of download onze brochure om meer te ontdekken. 

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept