Conceptueel bouwen

Conceptueel bouwen draait om vooraf doordachte, gestandaardiseerde bouwconcepten, zoals ons woningconcept MATCH. Door efficiëntie en gestandaardiseerde processen kunnen woningen sneller en tegen lagere kosten gerealiseerd worden. En dat is precies wat we met MATCH voor ogen hebben. 

Lange wachtlijsten en torenhoge prijzen maken het tegenwoordig problematisch voor mensen om een betaalbaar, eigen thuis te vinden. Snel en efficiënt handelen is cruciaal om deze maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Conceptueel bouwen is hierbij de sleutel.  

Verschil conceptueel bouwen met traditionele bouw

Bij traditioneel bouwen is elk project een unieke woon- en bouwoplossing, waarbij het materiaal en werkwijze door een opdrachtgever wordt voorgeschreven. In tegenstelling tot traditionele bouw, wordt bij conceptuele bouw niet elke keer het wiel opnieuw uitgevonden om te voldoen aan de wensen van de klant.  

Aanbieders, zoals MATCH, komen zelf met woonconceptoplossingen. Bij MATCH kiest een opdrachtgever bijvoorbeeld uit een aanbod van acht unieke architectuurstijlendiverse stedenbouwkundige opties, bewezen woonplattegronden en een brede keuze aan uitbreidingsmogelijkheden. Processen kunnen hierdoor steeds efficiënter en sneller. Het draait om standaardisatie, digitalisatie en legolisatie. De bouwplaats wordt meer een montageplaats. 

0F0A9913_600x800px

Voordelen conceptueel bouwen

Efficiëntie en tijdsbesparing:  
Conceptueel bouwen betekent meer snelheid en efficiëntie. Zonder in te leveren op kwaliteit. Er zijn minder vertragingen tijdens de bouw. Zowel het voortraject als de bouwtijd zelf zijn korter. Zo zijn langdurige ontwerptrajecten verleden tijd; met MATCH is dat proces van anderhalf jaar ingekort naar slechts 4 weken.  

Kostenbeheersing- en besparing:  
Duidelijkheid in kosten en geen verrassingen achteraf. Vergeleken met traditionele bouw is conceptuele bouw echt goedkoper. Door een kortere bouwtijd en efficiënter gebruik van materialen.   

Kwaliteitsborging en risicobeheer:  
Consistente kwaliteit met vooraf vastgestelde normen door geconditioneerde bouw. Met veel minder (bouw)fouten bij de oplevering. Met minder onzekerheden en meer grip op het bouwproces. Zo heb je eerder duidelijkheid over doorlooptijd, prijs en kwaliteit. 

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:   
Minder verkeer van en naar de bouwplaats, een betere doorstroming en minder overlast. Dat is duurzame logistiek met oog voor milieu en omgeving. Bij conceptuele bouw is bijna de volledige productie in de fabriek, wat leidt tot efficiënter materiaalgebruik en minder bouwplaatsafval. 

Ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit 
Conceptueel bouwen biedt evengoed de ontwerpvrijheid die je wilt. Bij MATCH geen eenheidsworst, maar acht unieke architectuurstijlen en diverse stedenbouwkundige opties. Zowel de ontwikkelaar als de bewoner heeft dankzij keuzemogelijkheden in kleuren, maten, indelingen en uitbreidingsmogelijkheden genoeg te kiezen. Met unieke woonwijken en voor ieder wat wils. 

Materialen gebruikt bij conceptuele bouw

Conceptuele bouw maakt gebruik van prefab systemen. MATCH is één woonconcept, maar biedt keuze uit het betonnen prefab-systeem met kant-en-klare gevels en de meer duurzame optie: houtskeletbouw. Houtskeletbouw maakt namelijk voornamelijk gebruik van biobased materialen.  

Bij MATCH bouwen we met onze prefab systemen zoveel mogelijk met gecertificeerde duurzame materialen, waaronder FSC- en PEFC-hout. We kijken proactief naar de tweede levensduur van materialen en kijken daarbij welke bouwmaterialen het DUBOkeur dragen. Waar mogelijk combineren we duurzame oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om de woningen te voorzien van een materialenpaspoort in het Madaster. Zo leggen we de basis voor een circulaire toekomst.  

Neem contact op

Op zoek naar een betaalbaar woonconcept met eindeloze keuzemogelijkheden en de ambitie om hoogwaardige woonwijken te creëren? Met MATCH geef je op een betaalbare, snelle en duurzame manier invulling aan (her)ontwikkelingsplannen. Neem nu contact met ons op of download onze brochure om meer te ontdekken. 

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept