"Een architectuurstijl die de gehele straat versierd"

Zaans/Waterlands

Voor de architectuurstijl Zaans/Waterlands heeft FKG zich dicht bij huis laten inspireren. Inspiratie op de Zaanse Schans maar ook uit de pracht en praal van Broek in Waterland.

Typische stijl geinspireert op de Zaanse Schans

Een stijl waar je direct denkt aan houten gekleurde gevels, wit lijstwerk, karakteristieke luiken en fraaie versieringen als verrijking van de frivole gevelarchitectuur. Daar waar de voorbeelden van de Neo-Zaanse architectuur inmiddels wijdt verspreid zijn, waar imitatie, uitvergroting en ‘over the top’ centraal staan, kiest FKG expliciet voor een meer subtiele benadering van deze architectuur­vertaling. 

Zaans/Waterlands architectuurstijl MATCH-woning

Pasteltinten maken de Zaans/Waterlandse woning

Het kenmerkende, vaak wit, lijstwerk wordt op subtiele wijze mee ontworpen in de gevel. Dakranden, goten en omlijstingen van kozijnen verwijzen hiernaar. Deze nieuwe benadering is een sterke verwijzing naar het Zaans/Waterlandse maar met klem geen kopie of kakofonie van deze bijzondere architectuurstijl. Het prikkelt de herinnering van de aanschouwer maar houdt tegelijkertijd ruimte voor eigen interpretatie.

FKG architecten aan de Zaan

Bij FKG architecten aan de Zaan geloven wij in de kracht van ontwerp. Wij streven naar ontwerpen van gebouwen en gebieden waar mensen graag verblijven. Ontwerpen die haar omgeving verrijken én de wensen van de opdrachtgever overstijgen.

Wij proberen altijd de “vraag achter de vraag” te ontdekken. Wij bereiken dit door onze onderzoekende en open houding en gaan altijd voor het beste resultaat. Door een uitgebalanceerde mix van creatieve architecten en ervaren bouwkundigen die over de nodige kennis, ervaring en intuïtie beschikken, komen wij altijd tot doordachte en aansprekende gebouwen. De rode draad in onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse van opgave en context. Daarnaast ook een krachtig idee/concept welke ten grondslag ligt aan een ijzersterke doorwerking van een integraal ontwerp van architectuur en bouwtechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze aanpak het maximale uit de opgave wordt gehaald en dat het gebouw voor een lange tijd haar schoonheid behoudt.

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept