"Een statig herenhuis dat nu voor iederen bereikbaar is."

Statig

Statige stijl, het archetype van een karakteristiek herenhuis.
Het type Herenhuis is een welbekend en wijdverspreid type dat je in heel Nederland tegenkomt. Een type dat aanspreekt bij een breed publiek vanwege haar rijke en statige architectuur. 

Statig een karakteristiek herenhuis

Het herenhuis karakteriseert zich door een symmetrische opzet, sterke gootlijnen, een duidelijke plint, bijzondere verfraaiingen van de (grote) raamkozijnen en een imposante entree. FKG architecten aan de Zaan heeft dit vertaald naar een eigentijds ontwerp waar de bouwsystematiek van de MATCH-woning en de architectonische karakteristieken van het herenhuis perfect samenkomen. Een aansprekende woning die nu ook voor een brede doelgroep bereikbaar wordt. 

Statig architectuurstijl MATCH-woning

Materialen voor een luxe uitstraling

Het hoofdmateriaal bestaat uit baksteen dat in drie zachte kleuren aangeboden wordt. De verbijzonder­ingen rondom de kozijnen worden vormgegeven door metselwerk dat subtiel uitsteekt en zorgt voor een fraaie schaduwwerking op de gevel. Bovendien zullen veel van de kozijnen voorzien worden van luxe Franse balkons. De witte omlijstingen van de entrees zorgen voor een fijn ritme in de gevel en maken tegelijkertijd een duidelijke markering van de voordeur. 

FKG architecten aan de Zaan

Bij FKG architecten aan de Zaan geloven wij in de kracht van ontwerp. Wij streven naar ontwerpen van gebouwen en gebieden waar mensen graag verblijven. Ontwerpen die haar omgeving verrijken én de wensen van de opdrachtgever overstijgen.

Wij proberen altijd de “vraag achter de vraag” te ontdekken. Wij bereiken dit door onze onderzoekende en open houding en gaan altijd voor het beste resultaat. Door een uitgebalanceerde mix van creatieve architecten en ervaren bouwkundigen die over de nodige kennis, ervaring en intuïtie beschikken, komen wij altijd tot doordachte en aansprekende gebouwen. De rode draad in onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse van opgave en context. Daarnaast ook een krachtig idee/concept welke ten grondslag ligt aan een ijzersterke doorwerking van een integraal ontwerp van architectuur en bouwtechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze aanpak het maximale uit de opgave wordt gehaald en dat het gebouw voor een lange tijd haar schoonheid behoudt.

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept