"Een landelijk beeld
door gevarieerd
metselverband en hout."

Modern landelijk

De Modern landelijke architectuurstijl die is ontworpen voor de MATCH-woning staat ook wel bekend als landelijke stijl welke geïnspireerd is op het plattelandsleven. Deze stijl creëert een warme, rustieke en gezellige sfeer, die we graag terug willen zien in een woonwijk om de woonbeleving te vergroten.

Modern landelijke architectuurstijl voor de MATCH-woning

De begane grond krijgt een licht gemêleerde steen met als overgang naar de houten gevel een horizontale band in staand metselwerk. We kiezen in dit basisontwerp voor een lichte kleur, zodat dit voldoende contrast geeft met de houten gevel. Door gebruik te maken van verschillende materialen in steen en in hout en de natuurlijke kleuren, wordt het landelijk beeld versterkt met moderne kenmerken. Het geheel geeft een harmonieuze uitstraling.

Architectuurstijl Modern van Just Architects voor het concept voor de MATCH-woning een product van KBK bouwgroep
Modern landelijk steenstrips van Spaansen en hout MATCH-woning

Materialen

Om meer dynamiek te creëren, laten we de verticale ramen verspringen. De zolder kan worden uitgebreid door te kiezen voor een opgetrokken gevel in houten delen. Hierdoor wordt de gootlijn onderbroken. Dit is een element dat we belangrijk vinden bij lange horizontale blokken.
Just architects

Elke ontwerp opgave is anders en heeft een eigen benadering nodig.

De locatie, het budget en de overige randvoorwaarden leiden tot oplossingen die vaak anders zijn dan vooraf bedacht. We durven te denken buiten de gebaande wegen zonder te verzanden in experimenten. We houden niet vast aan een allesbepalende bureaustijl maar maken ontwerpen met toekomstwaarde. Juist dat vinden wij het kenmerk van duurzaam bouwen. De herkenbaarheid van de ontwerpen van JUST is terug te vinden in het contrast tussen open en gesloten gevels, de uitgebalanceerde verhoudingen van het volume, de juiste materiaalkeuze en de zorgvuldige detaillering.

Logo Just Architects

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept