"Door een spel van verschillende kleuren tegels, ontstaat een silhouet van verschillende archetypische vormen."

Circulair

In dit duurzame woningconcept leggen we de nadruk op circulair bouwen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk en herbruikbare bronnen creëren we met MATCH, de circulaire woning voorzien van Pretty Plastic leien.

Circulair

De gevelafwerking van deze woning is 100% circulair, met Pretty Plastic leien op zowel de gevels als het dak. Door een spel van verschillende kleuren tegels, ontstaat een silhouet van verschillende archetypische vormen voor het rijtje, de twee-onder-een kapper en de vrijstaande woning. Dit maakt een levendig geheel dat uniek is door de kleurencombinatie en de samenstelling. Het dak bestaat uit verschillende grijstinten, de gevel uit tinten groen, oker of terracotta als basis, die wordt aangevuld met grijze leien.
Circulair architectuurstijl MATCH-woning

Materialen

De kleuren van de deur en de raamkozijnen zijn afgestemd op de kleurscharkering van de gevel. De gaten in de massa van elke gevel worden gevormd door een reeks van vierkante ramen, van groot naar klein. Hierdoor ontstaat een ritme waardoor elk huis apart leesbaar is, maar ook een interessant spel als geheel in de rij. Om optimaal gebruik te maken van de lichtinval heeft elke woning een groot raam in de keuken. 

bureau SLA

bureau SLA draagt bij aan het geluk en gezondheid voor mens en planeet. We houden enorm van bouwen, maar denken dat de manier waarop we bouwen anders moet. Wij zetten ons in voor deze verandering die niet alleen de bouwwereld, maar de hele maatschappij nodig heeft. De keuzes die bureau SLA maakt bij al haar ontwerpen zijn een gevolg van deze visie.

Voor de MATCH woning van KBK bouwgroep hebben wij twee varianten ontworpen; de biobased woning met een houten gevelbekleding en de woning met een circulaire gevel van gerecyled plastic afval dat een tweede leven krijgt als gevelmateriaal in de vorm van een lei. Deze plastic leien zijn ontworpen door bureau SLA en Overtreders W, die samen de schoonheid en het potentieel van plastic afval zagen en de afwezigheid van circulaire gevelmaterialen in de markt. Dit initiatief is uitgegroeid tot het bedrijf Pretty Plastic, met gekwalificeerde leien en tegels, die gebruikt worden bij
circulair bouwen.

Momenteel is Pretty Plastic bezig met het ontwikkelen van een prefab-tegelsysteem zodat de gevelafwerking al op de fabriek kan worden aangebracht.

Ontdek alle architectuurstijlen

Vul je gegevens in en download de MATCH brochure

Download de brochure van MATCH en ontdek de mogelijkheden van dit bouwconcept